Vergoedingen

Vergoedingen

Kinderpraktijk Amsterdam biedt zowel kortdurend als langdurige behandelingen, afhankelijk van de hulpvraag, ernst en complexiteit van de problematiek. Een verwijzing door een arts of het Ouder Kind Centrum is een vereiste om voor vergoeding van de gemeente* in aanmerking te komen.

Na aanmelding starten we met een pre-intake om kennis te maken en de hulpvraag in kaart te brengen. Er zal gekeken worden naar de ernst van de problemen, de complexiteit, het beloop van de klachten en of er sprake is van een diagnose (DSM-5).

Wij zullen u terugverwijzen naar de verwijzer als tijdens de intake of behandeling blijkt dat de problemen ernstiger zijn of de klachten verergeren waardoor u of uw kind niet (meer) goed behandeld kunt worden. We zullen dan met u meedenken over de juiste plek van behandeling.

Een sessie staat voor 45 minuten direct contact met de behandelaar. 
Mocht uw kind niet in aanmerking komen voor vergoeding of wilt u de behandeling zelf betalen dan hanteren wij het volgende tarief per sessie:

€ 139 bij een basispsycholoog of orthopedagoog
€ 158 bij een GZ-psycholoog
€ 179 bij een psychotherapeut

Indirecte tijd zoals het schrijven van een behandelplan en intern overleg belasten we niet door.


Diagnostiek / psychologisch onderzoek

Een op zichzelf staand intelligentieonderzoek wordt niet vergoed door de gemeente. Wij bieden de volgende mogelijkheden voor zelf betalende clienten voor onderzoek:
€   750 voor intelligentie onderzoek (IQ) (ca. 6 uur)
€ 1750 voor intelligentie onderzoek met ASS of AD(H)D (ca. 15 uur)
€ 2550 voor breed persoonlijkheidsonderzoek (ca. 20 uur)

No show

Sessies waarop u of uw kind niet verschijnt en waarvoor u niet op tijd heeft afgezegd (korter dan 24 uur voor de afspraak) moet u zelf betalen. De gemeente vergoedt geen no show kosten. Kosten die wij hiervoor in rekening brengen zijn 85 euro per behandelaar. Dit betekent dat als er 2 behandelaren betrokken zouden zijn bij de afspraak, dit bedrag 2 keer wordt doorgerekend.

Wanneer na twee herinneringen geen betaling is ontvangen, zien we ons genoodzaakt een incassobureau in te schakelen. De kosten die deze procedure met zich meebrengt zijn voor rekening van de cliënt.

* Kinderpraktijk Amsterdam heeft een contract met Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Zaanstad, Waterland en Wormerland.

Wij bieden ook behandeling aan studenten en volwassenen. Zie studentpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is voor uw kind.

Vragen voor de Kinderpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.