Somberheid

Somberheid
Ieder kind en jongere voelt zich wel eens verdrietig, lusteloos of leeg. Als een kind of jongere zich vaak zo voelt kan er sprake zijn van somberheidsklachten of een depressie. Kenmerken hiervan zijn minder plezier hebben in het leven, problemen met slapen, vermoeidheid, prikkelbaar zijn, schuldgevoelens hebben, gevoelens van waardeloosheid ervaren, besluiteloos zijn, concentratieproblemen hebben, geagiteerd zijn en verlies van belangstelling hebben voor plezierige dingen.

Behandeling
Behandeling voor somberheidgevoelens gebeurt middels cognitieve gedragstherapie, speltherapie, oplossingsgerichte therapie en indien nodig psychotherapie. Ouderbegeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. We maken voor kinderen van 8 t/m 13 jaar tevens gebruik van het behandelprotocol ‘Pak Aan’, ‘Denk goed, voel je goed’ ‘Wat te doen als je teveel piekert’ en bij jongeren van het protocol ‘Doepressie’.

Wij bieden ook behandeling aan studenten en volwassenen. Zie studentpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is voor uw kind.

Over ons

De gezichten van de kinderpraktijk

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom zijn beiden gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog) en psychotherapeut (differentiatie kinder en jeugd).

Inger van der Kooij, GZ-psycholoog

Marit Roos, GZ-psycholoog

Lisanne ten Hoor, GZ-psycholoog in opleiding

Lara ten Have, GZ-psycholoog in opleiding

Linda Huurman, Basispsycholoog

Whitley Brokking, Office manager

Vragen voor de Kinderpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.