Somberheid

Somberheid
Ieder kind en jongere voelt zich wel eens verdrietig, lusteloos of leeg. Als een kind of jongere zich vaak zo voelt kan er sprake zijn van somberheidsklachten of een depressie. Kenmerken hiervan zijn minder plezier hebben in het leven, problemen met slapen, vermoeidheid, prikkelbaar zijn, schuldgevoelens hebben, gevoelens van waardeloosheid ervaren, besluiteloos zijn, concentratieproblemen hebben, geagiteerd zijn en verlies van belangstelling hebben voor plezierige dingen.

Behandeling
Behandeling voor somberheidgevoelens gebeurt middels cognitieve gedragstherapie, speltherapie, oplossingsgerichte therapie en indien nodig psychotherapie. Ouderbegeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. We maken voor kinderen van 8 t/m 13 jaar tevens gebruik van het behandelprotocol ‘Pak Aan’, ‘Denk goed, voel je goed’ ‘Wat te doen als je teveel piekert’ en bij jongeren van het protocol ‘Doepressie’.

Wij bieden ook behandeling aan studenten en volwassenen. Zie studentpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is voor uw kind.

Over ons

De gezichten van de kinderpraktijk

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom zijn beiden gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog) en psychotherapeut (differentiatie kinder en jeugd).

Hannah van der Linde

Hannah van der Linde is werkzaam als GZ-psycholoog in opleiding (differentiatie kinder- en jeugd). Zij heeft hiervoor bij de Bascule gewerkt.

Lara ten Have

Lara ten Have is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Lara heeft ook als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Rosa Norp

Rosa Norp is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Rosa heeft ervaring opgedaan in de forensische jeugdzorg.

Marga Bootsma

Marga Bootsma werkt als office-manager. Zij heeft hiervoor ook als office-manager gewerkt.

Inger van der Kooij

Inger van der Kooij is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Daarnaast heeft Inger een promotieonderzoek gedaan naar kindermishandeling aan het Academisch Medisch Centrum (AMC).

Marit Roos

Marit Roos is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). En ook Marit heeft hiervoor als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Yvette Nijhuis

Yvette Nijhuis is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Op dit moment volgt zij een opleiding tot psychotherapeut. Zij heeft hiervoor bij Inforsa gewerkt.

Vragen voor de Kinderpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.